nyheter i butiken

Nu börjar det bli dags att tänka på vårsådden. Går du i odlingstankar och vill pröva på att odla dig egen tobak. Då har du kommit rätt ställe!

Tobaksodlingen i Sverige har en lång historia bakåt och är en del av vårt kulturarv. Nu kan du själv pröva på att odla din egen tobak. Den kommersiella tobaksodlingen upphörde 1964 och Mor Alida från Åhus var en av de sista odlarna. I Snus- och Tändsticksmuseums butik kan du köpa frön från plantor som härstammar från hennes sista skörd.

En del av våra produkter går bra att beställa hem mot förskottsbetalning. Så här gör du för att beställa:

Gör din inbetalning till något av dessa gironummer: bg 207-4037 eller pg 365572-7. Märk din inbetalning tydligt med ditt namn och adress, vilken produkt din inbetalning avser samt antal. När din inbetalning är registrerad skickar vi din beställning på posten. Vi har tyvärr endast möjlighet att göra utskick en gång per vecka. Mejla gärna oss om det är någon särskild produkt du vill beställa, info@snusochtandsticksmuseum.se.

Priser:

Mor Alida-frön, 50 kr/påse.
Mus i tändsticksask, 210 kr/styck.
Förkläde, barn ( 1-6 år) 145 kr/styck.
Glasunderlägg 99 kr/ 4-pack.

Mor Alida-frön

Mor Alida frön, Snus- och Tändsticksmuseum

Tändsticksmöss

Mus i ask, snus- och Tändsticksmuseum

Förkläde Barn

Förkläde för barn, Snus och TÄndsticksmuseum

Glasunderlägg 4-pack

Glasunderlägg, Solstickan, Snus- och Tändsticksmuseum.