Lediga jobb

Museiassistent till Snus- och Tändsticksmuseum

Nu behöver vårt vinnande lag inom Heritage Affairs en Museiassistent på deltid.
Heritage Affairs inom Swedish Match arbetar med kulturarvsfrågor, Snus- & Tändsticksmuseum, History Marketing samt samlingar och arkiv. Snus- och Tändsticksmuseum är ett industri- och kulturhistoriskt museum. Ur ett kulturarvperspektiv visar och berättar vi om den svenska snus- och tändstickshistorien. Vi förmedlar fakta och kunskap om vår unika och innovativa snus- och tändstickstradition. Museet finns i huset Gubbhyllan på Skansen. Samlingarna ägs av Swedish Match Tobaks- och Tändstickshistoriska stiftelse. Museet drivs med ekonomiskt stöd av Swedish Match AB.
Rollen som museiassistent vid Snus- & Tändsticksmuseum går ut på att sköta den dagliga driften av museet med fokus på försäljning i museibutiken. Tjänsten är en timanställning där vi beräkna att du arbetar ca 2 dagar i veckan. Under sommarperioden finns möjlighet till fler arbetstimmar.
Din arbetsvardag på som museiassistent innehåller följande:
• Försäljning, exponering, ta emot bokningar, redovisning, lagerhållning och inköp
• Kassaansvar och ansvar för låsning och pålarmning
• Ansvara för säkerhet vid utrymning eller annan nödsituation
• Tillsyn av museet, huset och odlingarna
• Agera värd i utställningarna
• Arbeta i tidshistorisk dräkt från 1890-talet, vilket innebär att man provar ut arbetskläder från Skansens klädkammare.
Vi söker dig som har följande erfarenhet:
• Har erfarenhet från retail (handel) och flerårig butiksvana är ett krav.
• Gärna erfarenhet från museum eller kultursektorn
• En praktisk läggning är önskvärd samt erfarenhet av utställningsarbete
• Engelska och gärna ytterligare ett språk
• Datorvana
• Minst 3-årigt gymnasium
• Kunnig och intresserad av historia, etnologi eller liknande
Som person söker vi dig som:
• Strävar efter att etablera trovärdighet och förtroende hos våra kunder
• Har ett starkt kundfokus
• Utvärderar varje handling och beslut utifrån hur kunder kommer att påverkas
• Genererar innovativa idéer och lösningar som adresserar besökarnas behov och överträffar deras förväntningar
• Söker feedback från besökarna och använder den för att förbättra kvaliteten på produkter, tjänster och interna processer
• Noggrann och kan arbeta självständigt
• Händig och inte rädd för att ta i när det behövs
• Har ett öga för vad som behöver åtgärdas och tar ansvar för helheten
Mer om tjänsten:
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Jeanette Danielson på +4672–2402150 alternativt på mail jeanette.danielson@swedishmacth.com. Vi ser fram emot att få din ansökan med CV och personligt brev så snart som möjligt dock senast 2017-04-30.
Välkommen med din ansökan!

Stripning av tobaks, Snus- ochTändsticksmuseum