Hoppa till innehåll

Böcker

Hos oss kan du köpa böcker som ger dig en fördjupad kunskap om museets ämnesområde.

Fördjupa dig, öka din kunskap, imponera på dina vänner.
Oavsett vad syftet är så är det aldrig fel med en bok. I vår butik hittar du böcker som ger dig kunskap om en bortglömd bit av vår historia.


Prisad planta:
Har vi verkligen kunnat odla tobak på våra nordliga breddgrader? När, var och hur odlade man då i så fall? Och till vad användes den skördade tobaken? I Prisad planta får du läsa om tobaksodlingens historia i Sverige mellan 1724-1964.

Snuskungen:
"Grosshandlare Knut Ljunglöf var en sträv man med stor näsa och den var inget han skämdes för. Många frågade honom nämligen vari hemligheten bakom Ettan låg. Då brukade "Snuskungen" lugnt peka mot sin grandiosa nära och svara:- Här!"
Kring slutet av 1800-talet var Ljunglöfs Tobaksfabrik en av de största och kända tobaksfabrikanter. Läs om hur allt började för Jacob Fredrik Ljunglöf.

Snus!
Detta är första boken i sitt slag om snus. Den handlar om dagens moderna snuser, hur de görs, vem som gör dem och vilka faktorer som påverkar snus. Författaren Mats Jonson, uppskattad snusprovningsguide på Snus- och Tändsticksmuseum, har dessutom provat och poängsatt över 200 snussorter.

Vill du köpa produkter från vår butik men har inte möjlighet att komma till museet? Mejla gärna oss på info@snusochtandsticksmuseum.se så löser vi det. Observera att vi skickar endast inom Sverige.