Boka Visning

Välkomna att boka en privat visning av museet med våra professionella guider för en introduktion till den svenska snus- och tändstickshistorien.

I visningen kommer ni få veta mer om museets historia och det fantastiska hus vi huserar i, Gubbhyllan. Låt er därefter förundras över snusets resa från att ha varit en könsöverskridande njutningsprodukt under 1700-talet, till att bli manlig vardagslyx under 1800-talet, för att under modern tid åter användas av såväl kvinnor som män. Ni kommer även få upptäcka vår grönskande tobaksodling med Alidatobak och lära er mer om tobaksodlingens utbredning i Sverige. Tobaksodling har historiskt sett varit ett klassiskt kvinnoyrke och vi berättar om vittnesmål från vid tobaksfälten i Stockholm under sent 1800-tal samt om tobakspionjären Alida Olsson, verksam fram till 1964 i skånska Åhus. Avslutningsvis kommer ni få en introduktion till den svenska säkerhetständstickans historia och bakgrunden till att den är att räkna som en betydelsefull uppfinning långt utanför Sveriges gränser.

Varmt välkomna!

Pris för privat visning upp till 20 personer:
Under ordinarie öppettider: 2000 kr/grupp, 1000 kr/ pensionärsgrupp.
Övrig tid: 3000 kr/ grupp, 2000 kr/ pensionärsgrupp.

Vill ni att visningen fokuserar på enbart snusets eller tändstickans historia? Vi anpassar gärna visningarna efter era önskemål - kontakta oss!

Kontakta oss för en visningsförfrågan

Verandan, Snus- och Tändsticksmuseum

arbeterska, Snus- och Tändsticksmuseum