Personalen tipsar: snusprovning på museet!

Är du en tobakskonnässör som vill vidga dina kunskaper? Är du nyfiken på historien bakom ett av Nordens stora kulturarv – snuset? Eller är du helt enkelt sugen på att testa något kul och nytt? Då har jag ett tips till dig – Snus- och Tändsticksmuseets egna provningar och workshops!

Just nu har vi två olika aktiviteter som vi håller i: Snus- och ölprovning samt Blanda ditt eget snus (då vi först provar de klassiska snussorterna och sedan blandar till vårt eget!) Min personliga favorit är snus- och ölprovningen - kanske för att jag helt ärligt inte är superduktig på att snusa löst, kanske för att öl och snus visat sig vara en otippat harmoniserad kombination. Vem vet! Kul är det i alla fall.

Provningen ger dig, med hjälp av historia och tradition, möjligheten att kombinera fyra olika ölstilar med fyra olika snussorter. Du får testa, smaka, dofta och gissa vad som passar med vad. Under blanda ditt eget snus, får du möjlighet att både prova våra mest historiska och anrika snussorter samt blanda ditt eget snus efter smak och tycke. Vem vet, kanske är du vår tids snuskung!

Ta med några polare, en familjemedlem eller kom bara du! Kika in under aktivitetsfliken för mer information och dra iväg ett mail till oss om det här låter som något för dig. Det finns tider i juli, augusti och september. Prova provning – det kommer att bli kul. Välkommen!

Vera Museiassistent