JObba hos oss

Vårt vinnande lag behöver nu en Serviceinriktad museiassistent/butiksvärd till våra helgpass och väntar ivrigt på din ansökan!

Som museiassistent/butiksvärd på Snus- och Tändsticksmuseum arbetar du på Swedish Match, en internationell och börsnoterad koncern som utvecklar, tillverkar och säljer kvalitetsprodukter under marknadsledande varumärken.

Nu söker vårt vinnande lag på Heritage Affairs en medarbetare som både kan bemanna vår museibutik och hålla kortare visningar på deltid, för hösten 2019 med möjlig chans till fortsatt arbete på deltid.

Om Heritage Affairs

Heritage Affairs arbetar med företagets kulturarv och History Marketing, samt driver Snus- & Tändsticksmuseum och förvaltar samlingar och arkiv. Snus- och Tändsticksmuseum är ett industri- och kulturhistoriskt museum. Ur ett kulturarvperspektiv visar och berättar vi om den svenska snus- och tändstickshistorien. Vi förmedlar fakta och kunskap om vår unika och innovativa snus- och tändstickstradition. Museet finns i huset Gubbhyllan på Skansen. Samlingarna ägs av Swedish Match Tobaks- och Tändstickshistoriska stiftelse. Museet drivs med ekonomiskt stöd av Swedish Match AB.

Som anställds förväntas du genomföra kortare visningar av museets utställningar som fokuserar på snusets historia, odling och produktion.

Utöver arbetet som visningsvärd arbetar du även i museets butik. I det arbetet ingår kassabetjäning, varuplock och försäljning. Utöver det kan viss del administrativt arbete förekomma.

Arbetstider/omfattning

Anställningen sträcker sig fr.om. 1 sept och i första hand till och med 31 dec. Arbetstiderna är mellan 10.30-15.30 fredag-söndag. Passen är förlagda på rullande schema.

Du ingår i Heritage Affairs och rapporterar till Manager Heritage Affairs. Tjänsten är en tidsbegränsad anställning på deltid.

Vi söker dig som har visnings- och butiksvana och är minst 18 år.

Utöver detta har du:

• vana av att hålla presentationer och visningar
  • mycket goda kunskaper i engelska, svenska och gärna ett ytterligare språk
  • pågående eller avslutad utbildning i kulturhistoria/historia och/eller etnologi
  • stort intresse för våra produkter och varumärken, samt för historia och kultur.

Som person är du utåtriktad och serviceminded och strävar efter att etablera förtroende hos våra besökare. I ditt arbete är du noggrann och kan arbeta självständigt.

Som en del i vårt rekryteringsarbete genomgår våra slutkandidater en bakgrundskontroll, detta för att öka kännedomen om våra framtida medarbetare. Urvalet sker löpande så skicka in din ansökan redan idag till info@snusochtandsticksmuseum.se dock senast den 15 sept.
Uppfyller du inte alla våra krav? Den personen vi söker hade inte låtit sig bli stoppad av det!

Vi ser fram emot din ansökan!

Jobba här

Gubbhyllan, Snus- och Tändstickmuseum