Jobba hos oss!

Snus- och tändsticksmuseum söker omgående en museivärd till vår verksamhet. Är du en utåtriktad person med intresse för både kulturhistoria och snus är detta ett jobb för dig!

Vi är ett litet museum där uppgifterna varierar men där mötet med besökarna alltid står i fokus. Vi söker därför dig som är social och utåtriktad och har förmåga att möta alla slags besökare och ge dem en minnesvärd upplevelse – vare sig det gäller inbitna snusare, historieintresserade Skansenbesökare eller turister som aldrig har hört om snus förut.

• Bemanna museet under ordinarie öppettider, mestadels helger och kvällar
  • Guida besökare på svenska och engelska
  • Sköta museets tobaksodling
  • Vara aktiv i museets sociala medier och kanaler
  • Bistå med praktiska sysslor i utställningarna och samlingarna liksom administrativa kontorssysslor

• Goda kunskaper i svenska och engelska, fler språk är meriterande
  • Ett stort intresse för snus- och tändstickshistoria, liksom kultur-, design- arbetar- och industrihistoria
  • Visningsvana, gärna från museum eller motsvarande.
  • Erfarenhet av publik verksamhet, värdskap, bemötande, kundtjänst och service.
  • Erfarenhet av sociala medier.
  • Kunskaper i Office365.

Meriterande

• Erfarenhet av kommunikation och marknadsföring
  • Erfarenhet av projektledning och administrativa processer
  • Kunskap om föremålshantering, magasinsvård
  • Pågående eller avslutade studier inom t.ex. historia, etnologi eller museistudier på högskolenivå
  • Du behöver inte snusa själv för att arbeta hos oss men det kan vara en fördel!

Personliga egenskaper

• Social och utåtriktad
  • Ansvarstagande
  • Förmåga att arbeta själv såväl som i grupp
  • Flexibel
  • Initiativrik

Anställningsvillkor

Tjänsten är en tidsbegränsad timanställning fram till 31 januari 2023 med start omgående och chans till förlängning. Sista ansökningsdag är 30 september men intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan slutdatum.
Tjänstgöring sker enligt rullande schema och innebär arbete på vardagar, helger och enstaka kvällar.

CV och personligt brev skickas till info@snusochtandsticksmuseet.se

Kontakt
Närmare information om anställningen kan ges av Scott Springfeldt, platsansvarig:
scott.springfeldt@swedishmatch.com

Välkommen med din ansökan!

Jobba här

Gubbhyllan, Snus- och Tändstickmuseum