JObba hos oss

Vi söker ny visnings- och butiksvärd till sommaren.

Nu söker vårt vinnande lag på Heritage Affairs en medarbetare som både kan bemanna vår museibutik och hålla visningar på deltid, för sommaren 2019 med möjlig chans till fortsatt arbete på deltid.

Om Heritage Affairs
Heritage Affairs arbetar med företagets kulturarv och History Marketing, samt driver Snus- & Tändsticksmuseum och förvaltar samlingar och arkiv. Snus- och Tändsticksmuseum är ett industri- och kulturhistoriskt museum.

Ur ett kulturarvperspektiv visar och berättar vi om den svenska snus- och tändstickshistorien. Vi förmedlar fakta och kunskap om vår unika och innovativa snus- och tändstickstradition. Museet finns i huset Gubbhyllan på Skansen. Samlingarna ägs av Swedish Match Tobaks- och Tändstickshistoriska stiftelse. Museet drivs med ekonomiskt stöd av Swedish Match AB.

Som visningsvärd förväntas du genomföra kortare visningar av museets utställningar som fokuserar på snusets historia, odling och produktion. Utöver arbetet som visningsvärd arbetar du även i museets butik. I det arbetet ingår kassabetjäning, varuplock och försäljning. Utöver det kan viss del administrativt arbete förekomma.

Arbetstider/omfattning
Anställningen sträcker sig fr.om. midsommar och fram till mitten på augusti 2019. Arbetstiderna är förlagd på rullande schema där man antingen arbetar 12–15 (torsdagar-söndagar) eller 11–17 (måndagar-söndagar). Under sommarsäsongen har museet dubbelbemanning under torsdagar - söndagar.
Du ingår i Heritage Affairs och rapporterar till Manager Heritage Affairs.

Vi söker dig som är en snusfantast, har visnings- och butiksvana och är minst 18 år.
Utöver detta har du:
• vana av att hålla presentationer och mycket goda kunskaper i engelska, svenska och gärna ett ytterligare språk
• pågående eller avslutad utbildning i kulturhistoria/historia och/eller etnologi
• stort intresse för våra produkter och varumärken, samt för historia och kultur.

Som person är du utåtriktad och serviceminded och strävar efter att etablera förtroende hos våra besökare.
Du utvärderar varje handling och beslut utifrån hur kunder kommer att påverkas. Som ett led i detta arbete söker du feedback från besökarna och använder den för att förbättra kvalitén på produkter, tjänster och interna processer. Vidare genererar du innovativa idéer och lösningar som adresserar besökarnas behov. I ditt arbete är du noggrann och kan arbeta självständigt.

Som en del i vårt rekryteringsarbete genomgår våra slutkandidater en bakgrundskontroll, detta för att öka kännedomen om våra framtida medarbetare. Urvalet sker löpande så skicka in din ansökan redan idag!
Uppfyller du inte alla våra krav? Den personen vi söker hade inte låtit sig bli stoppad av det!
Vi ser fram emot din ansökan! Senast den 30 april vill vi ha din ansökan. Urval sker löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Skicka din ansökan som ska innehålla personligt brev och CV, till info@snusochtandsticksmuseum.se
Denna adress kan du även använda om du har frågor om tjänsten.

Jobba här

Gubbhyllan, Snus- och Tändstickmuseum