Hoppa till innehåll

Elaine Edholm

Museichef

Som chef är man den som bestämmer - eller hur? Nja med tanke på att vi är ett litet museum så är det mesta ett enda stort grupparbete. Jag kommer att blogga om lite allt möjligt som rör livet på museum dock inte lika regelbundet som mina kollegor Evelina och Isolde. Mitt stora intresse och passion ligger hos er besökare. Vad vill ni ha? Hur upplever ni oss? Hur kan vi bli bättre? Det är några av de frågor som jag brottas med i min jobbvardag.

Välkommen!

Från urna till dosa Tutte Snus- och Tändsticksmsueum

Här kommer du att få följa med på vår resa när en ny utställning växer fram. Det kommer att bjudas på en massa godsaker, info om artefakter, bilder och sneakpeaks i arbetet med utställningen.

Utställningen öppnar den 2 december 2018 men den som följer oss på bloggen behöver inte vänta så länge, här kan den som vill följa arbetet när den nya utställningen växer fram. Det första föremålet som ska få se dagens ljus på bloggen är en fantastisk liten snushund. På halsbandet står det ingraverat namnet ”Tutte”. Snushundar var inget ovanligt under 1800-talet, man gjorde gärna en kopia i trä av sin fyrbenta vän. Jag kommer också att lägga upp en hel del bilder och info Facebook och Instagram – så häng med redan nu!

Elaine Edholm Museichef